perjantai 7. syyskuuta 2012

ti 4.9.2012

Virtapiirejä, Zumbaa, kuntopyöräilyä, "lautapelejä" ja sun muuta


Tiistaista on muodostumassa oikein vältä opiskelua päivä :D Nimittäin silloin minulla on kaikenlaista muuta menemistä ja häppeninkiä.

Päivällä kemian välinekurssilla kasasimme virtapiirejä ja mittasimme resistansseja, kapasitansseja ja jännitteitä ja sähkövirtaa. Käytimme myös oskilloskooppia, joka näyttää vaihtovirran (=verkkovirran) sinikäyrän. Käytimme myös "operational amplifiereita", joilla voi kertoa, jakaa, vähentää ja lisätä jänniteitä.
Kemian välinekurssilta. Dr. Linkous on edessä lähellä taulua, mutta harmittavasti hänen puolitoista kierrosta rullalla olevat viiksensä eivät näy. Sinipaitanen mies on joku laite-ekspertti. Lähellä kameraa istuvat kaksi opiskelijaa, joiden nimiä en tiedä. Oskilloskoopin sininen ruutu näkyy Dr. Linkousin ja sinipaitasen välistä. Kaikki kemian luentoni ovat tässä luokassa, mutta tavallisesti istun toisessa penkkirivissä oikealla. Se on toisaalta vähän huono paikka, koska välillä seuraan alhaalla kadulla tapahtuvaa liikehdintää, enkä keskity professorin juttuihin.

Kemian välinekurssilla olen saanut uuden kaverin, Kylen. Hän on naapuriosavaltiosta ja syntynyt Etelä-Koreasta, mutta hänet on adoptoitu Amerikkaan. Hän on oikein rento kaveri, ja olen opettanut hänelle muutaman sanan Suomea. Hän osaa esim. sanoa: "Mitä jätkä?", "Hyvää, kiitos!" jne. Hän työskentelee jossain yrityksessä ja tuo kurssi on ainut, joka hänellä on tällä hetkellä. Hän opetti minulle paikallista slangia. "Bonkers" tarkoittaa henkilöstä samaa kuin "crazy".

Iltapäivä menikin kokouksessa, Zumbatessa, juoksiessa, syödessä ja lautapeli-illassa.

Lauta-peli-ilta oli siitä huvittava, ettei me edes pelattu siellä mitään peliä. Meidän 1-West-kerroksen opiskelija vastaava Gregory luki kännykästään tekisitkö ennemmin sitä tai tätä -kysymyksiä. Ne olivat todella vaikeita ja outoja. Siellä oli esim. että söisitkö jonkun toisen lapsen vai antaisitko jonkun toisen syödä sinun lapsesi? Tappaisitko ennemmin lapsesi vai puolisosi? Tappaisitko itsesi pelastaaksesi kaikki tuttavasi ja tappaisitko kaikki tuttavasi pelastaaksesi itsesi? Istuisitko vai seisoisitko koko elämäsi? Söisitkö ennemmin kauniin naiseen kakkaa vai nuolisitkö miehen kakkaa? Siis kaikkea älytöntä, mutta meillä oli hauskaa! Tarjolla oli myös karkkia ja limpparia.

Illanvietto oli erittäin tarpeellinen, sillä en ole tutustunut meidän kerroksen ihmisiin kunnolla. Nimittäin meidän kerroksessa on vain opiskeluhuone eikä yhteistä olohuonetta niin kuin 3-Westissä, jossa Petri asuu. Meidän kerroksessa ei siis tule hengattua naapureiden kanssa niin kuin ylemmissä kerroksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti