lauantai 15. syyskuuta 2012

pe 14.9.2012

Ensimmäinen itse käsittelemäni kiderakenne, kansainvälinen kahvitunti, ostosreissu tukkukauppa Sam´s clubissa, lautapeli/illanistujaiset Julietilla & Brittanylla


Pääsin ensimmäistä kertaa itse käsittelemään (yksikideröntgendiffraktiolaitteen) kiderakenteen käytännössä ihan alusta ihan loppuun asti. Matthias Zeller opasti minua, miten se tehdään. Se oli erittäin avartava kokemus, sillä olen käyttänyt omien kitetteni rakennekuvia kandidaatintukielmassa ja nähnyt aavistuksen miten diffraktio-ohjelmaa käsitellään, mutta nyt se oli erittäin hienoa, että pääsin itse tekemään sen alusta loppuun! Matthias (saksalainen) oli käyttänyt sitä aikaisemmin kursseillaan oppimateriaalina ja siinä oli hauska tehtävänanto. Nimittäin jotakin epäilyttävää ainetta oli löydetty erilaisista ruoka-aineista mm. riisistä ja tiedettiin olevan myrkyllistä. Muut spektroskopiset menetelmät eivät oikein olleet antaneet selvää kuvaa rakenteesta. Ainoa vihje oli, että siinä oli metyyliryhmiä (-CH3) ja sitä oli saatu puhtaita yksittäiskiteitä sekä meidän tehtävä on selvittää, että mitä se on tarkalleen!

14-16 olin kansainvälisellä kahvitunnilla. Siellä oli tarjolla pitsaa, sipsiä ja mehua. Hyvät tarjoilut siis! Väkeä oli hieman tavallista enemmän reilu 20.
Lähdin lounaan jälkeen odottamattomalle ostosreissulle Sam's clubiin. Mukana olivat lisäkseni Petri, Petrin kämppis Michael tyttöystävänsä Zi-Qi:n kanssa sekä eräs Mark. Kauppa oli tukkukauppa, jossa myytiin vain isoja paketteja ja määriä. Esim. suklaapatukoissa pienin pakettikoko oli 18 kpl:een loota.Sisään pääsivät vain ne, joilla oli tukkukortti. (Michaelilla oli sellainen.)


Sam's clubissa oli valtavan isoja pakkauskokoja ruokaa.


Ostin sieltä banaania, nektariineja, mandariineja, sipsiä, välipalapatukoita, sillä koska minulla on 14 kerran meal-plan. Saan siis syödä 14 kertaa viikossa eli kaksi kertaa päivässä yliopistolla, mikä tarkoittaa sitä, että minun pitää ostaa aamupala ja -iltapalaruokani jostain. Koska jääkaappimme on tosi pieni, en voi käytännössä säilyttää siellä mitään, en voi ostaa jääkaappiruokaa, joten mun on pakko ostaa hedelmiä ja patukoita. Yritin katsoa vähäsuolaisia ja rasvaisia vaihtoehtoja. Sipsit ovat esim. moniviljaa ja niissä on 30 % vähemmän rasvaa.


Ostin sieltä tällaisen pakkauksen, jonka luulin olevan hyviä pehmeitä patukoita, mutta se osoittautuikin kaksi kertaa Daimia paksummaksi kovaksi patukaksi. Harmi, sillä en kauheasti välitä kovista patukoista. Luin ensin pakkauksen nimen olevan health eli terveys, mikä huvitutti minua suuresti. :D


Isoja kärryllisiä täynnä ruokaa! Yhdellä miehellä oli tuollainen kärry pääosin Gatoradea ja muita limppareita.



Michael ja Zi-Qi kassalla. Kaupasta ostetaan tukkutavaraa, mutta siellä ei ollut näkösällä yhtään myytäviä pusseja/kasseja. Kassan tiskillä ei ollut lastaustilaa ollenkaaan, koska tavarat jätetään kärryyn, josta ulko-ovella eräs myyjä tarkastaa ostoslistasta, että onko kaikki niin kuin pitää.
 
 Ostosreissun jälkeen menin Brittanylle ja Julietille lautapeli-iltaan. Yritin opettaa Brittanylle mtg:tä, mutta hän ei oikein pystynyt keskittymään, joten opetan hänelle ehkä joskus myöhemmin. Hänellä oli kuitenkin oma 30 kortin täyspunainen pakka. Jimmykin oli siinä sivussa katsomassa. Siellä oli muitakin tuttuja, kuten Petri ja Eray sekä Sun (kemialta). Pelasimme Privacy seurapeliä, jossa kysytään erilaisia ja/tai kyseenalaisia kysymyksiä. Paikalla oli myös kaikki-tuntee-Rebecca. (Hän pyysi minua kaverikseen ja hänellä on vajaa 1700 facebookkaveria! Humpit!) Kutsumme häntä kaikki-tuntee-Rebecca:ksi, koska tuntuu, että kaikki tuntevat hänet ja monet tietävät meidän tulemisista ja menemisistä, kun he ovat jutelleet Rebecan kanssa. :D Näin tapahtui eräässä tapahtumassa.  =)


Julietilla ja Brittanylla. Juliet istuu oikealla ja Brittany on vasemman puoleisin nainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti