sunnuntai 4. marraskuuta 2012

pe 2.11.2012

 Yksikideröntgendiffraktiolaitteen itsenäistä käyttöä ensimmäistä kertaa, kansainvälisen opiskelijajärjestön kokous

Pääsin ensimmäistä kertaa käyttämää alla olevaa yksikideröntgendiffraktiolaitetta itsenäisesti. Ensin valikoitsin mikroskoopin alla lupaavimman näköisen kiteen. Laitoin sen näytepidikkeeseen ja yritin määrittää kiteen alkeiskopin (pienimmän toistuvan rakenteen hilassa). Alkeiskopin voi ajatella olevan esim. suorakulmio. Kiteen kolmiulotteinen rakenne muodostuu vieri viereen (päälle, sivulle, eteen)laitetuista samanlaisista (esim.) suorakulmioista.

Ohjaajani Dr. Matthias Zeller (saksalainen) meni kokoukseen, joten sain vähän aikaa käyttää laitetta itse!  :)

Yksikideröntgendiffraktiolaite, joka kuuluu kemian tutkimustyökurssiini.


Yksikideröntgendiffraktiolaitteen hallinnassa käytettävät tietokoneet. Oikealla alakulmassa näkyy mitattava kide näytepidikkeessä. Vasemman ruudun musta neliö on kameran ottama kuva heijastumista. Koska kamera on rikki vain sen oikea puoli toimii. Valkoiset pisteet ovat röntgensäteiden heijastumia kiteestä, kun röntgensäde tulee eräästä kulmasta, kide on eräänlaisesti käännetty ja vastaanotin (muunnin + kamera) ovat eräässä suunnassa.
En malttanut millään lähteä yksikidelaitteelta kahvitunnille. Kuitenkin kävin piipahtamassa siellä piipahtamassa.

Kansainvälisen opiskelijajärjestön kokouksessa ehdotin voivani järjestää historiallisia tansseja noin puolentoista viikon päästä. Kokous oli pitkäveteinen ja puuduttava.

Muuten ilta menikin kymmeneen asti opiskellessa.

Kansainvälisen opiskelijajärjestön kokous Killcawley Centerissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti