torstai 22. marraskuuta 2012

pe 16.11.2012

Auton vuokraus, navigaattorin lainaus ja ajo Niagaraan


Olin organisoinut facebookissa matkan Niagaran putouksille. Koska kukaan auton omistaja ei lähtenyt matkalle, meidän piti vuokrata auto. Vuokrasin sen kävelymatkan päässä olevasta liikkeestä. Auto oli punainen Volkswagen Jetta. Vuokratessani autoa minun piti kysyä, että miten automaattivaihteisella autolla ajetaan, koska en ollut koskaan ajanut sellaisella. Se osoittautuikin hyvin yksinkertaiseksi. Aluksi ihmettelin, että mihin yksi poljin on kadonnut! :)

Auto oli todella hieno! En ole koskaan ajanut autolla,  jossa auton ovet voi avata painamalla nappia ja ikkunat avata painamalla nappia! Se oli todella hienon näköinen sisällä ja siinä oli hyvin peräkompuratilaa. Olisi todella hienoa omistaa joskus sellainen auto, tosin ehkä (sähkön)sinisenä!
Autolla liikkeelle lähtö onnistui ongelmitta, mutta voi että kun piti jarruttaa - jarrut olivat todella herkät! Ensimmäinen ja toinen jarrutukseni oli lähes kuin äkkipysäytys! Heh! No, opin sitten käyttämään jarruja hieman paremmin.




Navigaattorin lainasin srilankalaiselta kaveriltani (tai oikeastaan Petrin kaveri) Mevan (lausutaan: "Me vaan"). Tarjosin hänelle lounaan Christman's:ssa, koska en käytä 14 viikkottaista ateriaani tällä viikolla reissun takia.

Matkalle lähtivät minä, Petri, Eray (turkkilainen mies), Annina (saksalainen nainen, 18 v), Tijana (serbialainen nainen, 17-18v.). Olin ollut taannoin keilaamassa Anninan ja Tijanan kanssa. Koska en ole ajanut autoa kovin usein Suomessa ja en ole ajanut moneen kuukauteen, autolla ajamiseni uudella autolla uudessa maanosassa ei ollut kovin varmaan, joten Eray ajoi meidät Niagaralle. Matka kesti 3-4 tuntia.

Illalla kävimme kiertelemässä Niagaran putousten New Yorkin puoleista keskustaa.

New Yorkin puoleinen Seneca Niagara kasino
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti