torstai 22. marraskuuta 2012

la 17.11.2012

Niagaran putoukset, Fort Niagara & herkkuillallinen



Annina (saksalainen, vasemmalla) ja Tijana (serbialainen, oikealla) saivat juuri aamupalaluonaansa etensä

Eray (turkkilainen, vasemmanpuolimmainen) ja Petri syövät aamupalaa/luonasta Denny's:ssä.

Kävimme Niagaran putouksilla kävelyllä ja otimme paljon valokuvia. Putoukset olivat erittäin vaikuttava näky; veden pudotus oli niin suuri. Koko joen kaivertama uoma oli niin syvä!

Olimme erittäin lähellä Kanadan rajaa, sillä Kanada oli toisella puolen Niagara-jokea

Näköalatasanne. Vastarannalla on Kanada


Poppoomme. (Vasemmalta oikealle: Tijana, minä, Annina, Petri & Eray)
 


Niagaralainen lokki
Loput päiväkuvat putouksista ovat tältä paikalta. Aikaisemmat olivat toiselta puolen vuohisaarta (Goat Island)




Kanada sumun takana


Putoukset nähtyämme pääsimme ilmaispuistobussilla takaisin autolle

Ilmaispuistobussi


Putouksien jälkeen lähdimme ajamaan kohti Fort Niagaraa, joka sijaitsi Niagaran putouksilta pohjoiseen Niagara-joen ja Lake Ontario järven (yksi suurista järvistä) yhtymäkohdassa. Linnoituksessa oli ranskalainen linna (mielestäni pikemminkin kartano), joka oli linnoitusten keskellä. Linnoitus rakennettiin 1678 ja sitä käytettiin kauppa-asemana sekä puolustustarkoitukseen.

Olin ainut meistä, joka meni linnoitukseen sisään, koska saavuimme linnoitukselle neljän aikaan, se meni viideltä kiinni ja maksoi 12 €. Minä kuitenkin halusin mennä käymään siellä, koska oli todennäköisesti elämäni ainut mahdollisuus käydä siellä ja sen näkeminen kiinnosti minua. Olin erittäin tyytyväinen, että menin linnoitukseen, sillä se oli hieno paikka. Päärakennuksessa oli kaikenlaisia vanhoja huoneita kolmessa kerroksessa, joissa oli paljon erilaisia vanhoja tavaroita. Myös muissa rakennuksissa oli nähtävää. Tietoa rakennuksista ei ollut paljoa, mikä oli minusta hyvä, koska en niin kiinnostunut lukemaan pitkiä pätkiä historiaa, vaan sen sijaan näkemään historiallisia paikkoja ja tavaroita omin silmin. Eikä minulla ollut edes aikaa lukea tekstejä. Yksi talo oli lähes täynnä erilaisia tekstejä.


Fort Niagaran (Niagaran linnoituksen kartta)

Ranskalainen linna

Rakennus perustettiin vuonna 1678 ja se oli Uuden Ranskan alaisuudessa vuoteen 1759, jonka jälkeen se oli Ison Britannian alaisuudessa vuoteen 1796. Vuosina 1813-1963 se oli Yhdysvaltain armeijan alaisuudessa. Tämän jälkeen sitä on käyttänyt Yhdysvaltain rannikkovartiosto.








Sotilaiden majoitustilat vasen puoli

Sotilaiden majoitustilat oikea puoli

Viinikellari viereisessä rakennuksessa

Kasvimaa ranskalaisen linnan oikealla puolella

Söimme illallista T.G.I. Friday:ssa. Ravintolan tunnuksessa oli Marianne-raidat. Se oli erittäin viihtyisä paikka. Petri oli käynyt aikaisemmin saman ketjun ravintolassa (kai) Tsekissä ja hän sanoi syöneensä elämänsä parhaan kylkiluunvälyslihat kyseisessä ravintolassa, joten päätin itse ottaa kylkiluunvälysruokaa, vai mikä on oikea termi sille! :D Se oli erittäin mureaa ja irtosi todella herkästi. Sen maku oli kyllä perin mainio! =)


Herkullinen ateria. Ensin ajattelin, että miten tuollainen määrä lihaa mahtuu mahaani, mutta onneksi siinä oli paljon luuta! :)
 Illallisen jälkeen kävimme putouksilla katsomassa yövaloja, mutta ne osoittautuvat hyvin laimeiksi:

 
Valot heijastettiin Kanadan puolelta putouksille

Iltasella Tijana, Eray ja Petri ostivat olutta ja aloittelivat niillä iltaa. Itse ostin vain yhden Mike's Hard Lemonade (Miken kova/raju sitruunalimppari). He menivat jatkamaan iltaa baariin, mutta minä ja Annina jäimme kämpille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti