maanantai 1. lokakuuta 2012

to 27.9.2012

Kaasukromatografi-massaspektrometrin käyttöä ja Zumbaa

Käytimme Sunin ja Solitan kanssa kaasukromatografi-massaspektrometriä (GC-MS), jonka käyttöä olen odottanut pitkään, sillä se on erittäin tehokas ja mielenkiintoinen molekyylien erotus- ja tunnistusmenetelmä. Kolmella kurssilla neljästä kurssista, joilla olen täällä Yhdysvalloissa, on ollut asiaa tästä laitteesta. Se on siis erittäin hyödyllinen laite. Teen myöhemmin abstraktin kokaiinin ja sen aineenvaihduntavälimuotojen analysoinnista GC-MS:lla. Very interesting! :)

Laitteen käytö -neuvoja Ray ruiskutti metanolia lattialle, koska hän pesi mikropipettiä, jolla otetaan 0.0001 ml:aa näytettä. Metanoli aiheuttaa sokeutta ja pahimmassa tapauksessa kuoleman. Tämä oli yllätävää meille kolmelle, että hän ruiskutteli sitä lattialle ja minulle myös sen takia, että se tapahtui USA:ssa, missä kaikki turvallisuusasiat ovat vähän liiankin tärkeitä. Määrä oli kuitenkin niin mitätön, että ei sillä liene mitään vaikutusta.
Kaasukromatografi-massaspektrometri


Kaiken maailman aparaatteja kemian laitoksella. GC-MS on keskellä huonetta. (Itse asiassa niitä on 3-4 erilaista tässä huoneessa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti