torstai 25. lokakuuta 2012

ti 23.10.2012

Atomiabsorbtio, Zumba, Cru-raamatturyhmä sekä Sushi-iltapala raamislaisten kanssa


AAS eli atomiabsorptiospetrometri. Oikealla näkyy lyijylamppu emittoimassa(/lähettämässä) valoa. Laite haihduttaa näytteen liuoksen ja sitten atomisoi se kaasufaasiiin 2100 ˚ C:een todella nopeasti. Valo kulkee kaasu"pilven" läpi valo kulkee, jossa olevat lyijyatomit ovat perustilalla, joten ne voivat absorboida eli vastaanottaa lampun lähettämää säteilyä. Mitä enemmän lyijyä on näytteessä sitä enemmän näyte absorboi 283.3 nm:n valoa lampusta.



Kahdessa lasisessa dekantterilasissa on tislattua vettä sekä 100 ppb lyijyliuosta. (Lyijyä on siis yksi miljardisosa). Viisi pientä muovipurkkia sisältävät eri näytteitä. Autonäyteenottaja näkyy kuvassa ja se on ruiskuttamassa näytettä grafiittiuuniin.
 Iltapäivällä yritin etsiä Campus Crusade For Christin ryhmää, jonka löytäminen oli kiven alla. Loppujen lopuksi löysin sen. Myöhemin kävi ilmi, että se on vaihtanut nimensä Cru:ksi, jonka takia sen löytäminen ei ollut ihan helppoa. Menin heidän raamattupiiriin myöhässä Zumban takia. Piirin jälkeen osa väestä oli menossa Sushi-ravintolaan syömään. Innostuin itsekin siitä, joten menin heidän kanssaan. Ainoastaan yhden heistä olin tavannut kerran aikaisemmin Newman Centerissä. Muut olivat täysin uusia kasvoja. He olivat kaikki oikein mukavia ihmisiä.

Crun väkeä, jotka tulivat Sushiravintolaan
Iltapalaksi otin Philadelphia-sushia, jossa oli savustettua raakaa lohta, Philadephia tuorejuustoa sekä avokaadoa. Lisäksi joka kattaukseen kuului inkivääriä (kuvassa oranssi kasa) sekä jotain vihreää voimakkaanmakuista maustetahnaa. Susheja kastettiin soijakastikkeeseen, johon oli puikoilla sörssätty maustetanhaa. Ihan syötävää oli! Eikä maksanut kuin noin 2 €!


Philadelphia-Sushi-iltapalani
Kysyin tarjoilijalta japaniksi hänen nimeään, mutta hän ei osannut niin paljon japania, että olisi ymmärtänyt kysymykseni, vaikka oli ihan japanilaisen näköinen. Tosin hän osasi kiitos ja näkemiin japaniksi.
Näkymä Fuji-sushiravintolasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti