keskiviikko 3. lokakuuta 2012

la 29.9.2012

 Reissu Pittsburghiin, Pennsylvaniaan

Päivällä tuli yllätys, kun Petri tuli huoneeseeni ja sanoi, että oletko lähdössä tänään Pittsburghiin. Olin sekä innoissani ja samalla en ollut ilahtunut, koska mulla oli todisteanalyysikurssin tentti maanantaina, enkä ollut vielä aloittanut lukemista. Lopulta hän sai kuitenkin taivuteltua minut lähtemään.

Reissu Pittsburghiin oli jo toinen, sillä ensimmäisellä kerralla kävin katsomassa amerikkalaista jalkapalloa siellä, mutta en nähnyt kaupunkia ollenkaan. Tämä kerta oli varattu kaupungille eikä urheilulle.

Reissuun lähtijät:
minä
Petri
Eray (lausutaan: Erai hennommalla r:llä) (turkkilainen, jos ette jo muista)
Mevan (lausutaan: Mevaan eli me vaan!) (Sri Lanka, Petri tuntee hänet paremmin, mutta hän oli esim. kansainvälisellä piknikillä) (Hän kyyditsi meidät autollaan koko reissun ajan.)
Yanda (lausutaan: Jenda) (kiinalainen säveltäjä, jolla on humoristinen luonne. Pyydän häntä usein syömään kanssasi. Viettää lähes kaiken aikansa tietokoneen äärellä, mutta onneksi pelaa välillä tavallista jalkapalloa).


Vas -> Oik: Eray, Yanda ja Petri. Odotamme Mevania hakemaan meidät Cafaron etuovelta.

Lisäksi saimme paikallisen oppaan Sergein(, joka on opiskellut Youngstownissa ja ollut Mevanin kämppis).

Kävimme Mount Washingtonilla, josta näkee Pittsburgin keskustan ja am. jalkapallostadionille, jossa olin aikaisemmin.


Heinz field, jossa olin aikaisemmalla reissulla. Kuva Mount Washingtonilta.
Pittsburghin keskustaa
Hieno kerrostalo keskustassa
Vasemmalta oikealle: minä, Eray, Mevan, Sergei ja Petri







 Mount Washingtonilta menimme kaupunginosaan, jonka nimi on Strip District. Siellä oli pieniä liikkeitä kadun varrella. Moni oli ravintola, baari, hedelmäkauppa, t-paita/fanikauppa, kioski. Kävimme Stripissä myös syömässä paikalliseen tapaan Brimanti Bros:issa (ilmeisesti italialaiset omistajat). Tarjolla oli lämpimiä voileipiä joiden välissä oli ranskalaisia ja erilaisia täytteitä. Itse otin Pitts-burgerin, jossa välissä oli ranskisten lisäksi jauhelihapihvi, etikka/säilykekaalia sekä tomaattia. Juomaksi ananasmehua. Muilla oli olutta. Hyvää oli ja juuri sopivasti! :)


Päivälliseni Brimanti Bros:ssa
Brimanti Bros:ssa
Ruoan jälkeen ostin Stripistä vielä banaania ja nektariineja, joita tykkään syödä aamu- ja iltapalaksi kaurapatukoiden ja mandariinin kanssa.

Seuraavaksi menimme University of Pittsburghin huudeille. Kävimme ostamassa pehmikset. Kupin sai täyttää haluamillaan pehmiksillä (noin 16 erilaista) ja päälle sai laittaa erilaisia täytteitä. Alla olevassa kuvassa on oma kuppini. Luulin, että kupilla on vakiohinta, joten ahdin kupin täyteen pehmistä ja tilpehöörejä. Kuppi kuitenkin punnittiin. No ei se mitään, sillä se oli todella hyvää!


Seuraavaksi menimme Pittburghin yliopiston oppimisen katedraaliin, joka on maailman toiseksi korkein yliopistorakennus (korkein Moskovassa). Rakennus oli todella vanha ja hieno. Tyylillisesti se näytti goottilaiselta. Se oli ihan kuin oikea linna! En voinut käsittää sitä sisältä päin, että miten se voi olla mahdollista. Siellä vain jotkut tyypit opiskelevat, kun mä äimistelen, että miten maailmassa sellainen yliopistorakennus voi olla pystyssä. Rakennus oli sisältä ihan kuin Merlin TV-ohjelman linna sisätiloista katsottuna. Luokkahuoneiden ovetkin olivat todella vanhat. En tiedä, milloin rakennus on rakennettu, mutta Pittsburghin yliopisto on perustettu 1787.


Oppimisen katedraali









 



 


Alla olevassa kuvassa on ote amerikkalaisesta logiikasta.


Reissu oli kaiken kaikkiaan oikein mukava ja onnistunut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti