maanantai 15. lokakuuta 2012

su 14.10.2012

New Life -kirkossa käynti ja illalla MTG:tä Kilcawley Housessa


Kansainvälisellä kahvitauolla huomasin esitteen New Life -kirkon toiminnasta ja ajattelin, että siellä olisi mukava käydä käväisemässä ja katsomassa, minkälainen jumalanpalvelus heillä on. Auto tuli hakemaan minut Cafaron (asuntolan) pihasta ja kyydissä oli ylättäen ystäväni Juliette.




Kirkkosali oli suuri ja siellä oli paljon ihmisiä, kun jumalanpalvelus alkoi.

Juliet (kuvassa) ja Amanda olivat siellä myös
 Messu alkoi rennolla ylistysmusiikilla ikään kuin jostain gospel-konsertista. Edessä oli 3 eri laulajaa ja useita eri soittajia. Laulun sanat heijastettiin isolle kankaalle. Ihmisiä tuli paljon eteen laulamaan, joista lähes kaikki nostivat kätensä ilmaan ja heiluttivat niitä. Kaikilla oli oma tyylinsä eläytyä musiikkiin ja ylistää Jumalaa; yksi jammaili pienin ristisivuastelin etuviistoon hartiat heiluen, toinen ajatteli heiluttavansa huivia, kolmas kumarsi alttariin päin ja heilutti päätään, neljäs poviltui rappusille, viides nosti kätensä ilmaan ja heilutti sormiaan sekä välillä teki käsillään liikettä alttarilta päätänsä kohti, ikään kuin rukous/siunaus tulisi häneen jne. Istuimme aika edessä, joten en tiedä, miten taaempana olevat ylistivät Jumalaa. Mielestäni oli erittäin hienoa, että he uskalsivat ja ylistivät Jumalaa juuri sillä tavalla, kuin kuin halusivat. Mielestäni Suomessakin pitäisi enemmän antaa mahdollisuus siihen, että miten jokainen itse haluaa ylistää Jumalaa tavalla, joka on Jumalan tahdon mukaista, mutta on harvinaista. Itsekin otin rytmiä toisella jalalla maasta sekä löin käsiäni yhteen, sillä turha se on kangistua kaavoihin, jotka ovat pelkkää tapahistoriaa, joilla ei ole mitään tekemistä oikean ja väärän kanssa.

Itse saarnan/puheen piti eräs nainen, kenen mukaan hänellä ei ollut minkäänlaista raamatullista koulutusta. (Mikä ei nyt ihan kauhean olennainen asia ole, vaikka mainitsenkin sen heti alkuun.) Hänen puheensakin ei aluksi lähtenyt oikein käyntiin, sillä hän aluksi jumittui Jumala on hyvä teemaa ja vähän sen jälkeen armoon. Hyvät teemathan noi ovat, mutta olisi se mukava kuulla muutakin kuin Jumala on hyvä, Jumala on hyvä, Jumala on hyvä. Lopussa hän kuitenkin lainasi Raamattua ja monipuolisti sanomaansa. Hän nauroi todella usein ja kuljeskeli ympäri lavaa/alttaria. Välillä minusta tuntui, että hän on hieman kajahtanut, sillä hän oli niin suu messingillä nauraen oudosti.

Hänen yksi väitteensä oli, että me emme ole synnintekijöitä, koska meillä on Jeesus ja jos me ajattelemme, että olemme synnintekijöitä, emme ole oppineet tuntemaan Jeesusta. Ehkä en ymmärtänyt hänen väitettään täysin oikein, sillä minusta jokainen kristitty on syntinen, mutta armosta pelastuva, jos hän purkii tekemään oikein.


Meininkiä kirkossa

Alla on video, josta näkee pienen pätkän millaista musiikkia ja eläytymistä siellä on. Voit painaa kuvakkeen oikean alakulman nappia, josta saat videon koko näytön suuruiseksi. Video on otettu kiirellä ja salaa, jonka takia se ei ole kovin hyvä, mutta siitä tulee kuitenkin tunnelma selville. Kannattaa katsoa se pariin kertaan.


 Kokonaisuudessaan kirkossa käynti oli avartava kokemus.

Illalla pelasin MTG:tä (korttipeli) Kilcawley Housessa, joka on yksi yliopiston majoitusrakennuksista heti Kilcawley Centerin vieressä. Se on Cafaron (asuntolani) sekä kemian laitoksen välisellä kulkureitillä. Olin ollut yhden Billyn kanssa keilaamassa asuntolaorganisaation järjestämässä tilaisuudessa ja siellä tuli puheeksi MTG. Oli ihan mukavat pelit ja he tykkäsivät pakoistani. He olivat ostaneet uutta sarjaa, jota en itse ole vielä ehtinyt ostaa.  Koko kerros oli oikein MTG:n keskittymä, sillä todella moni kävi katsomassa pelejämme.

Kilcawley Housesta muutti Billyn ja kumppaneiden kaveri (Stan) tänne Cafaroon, koska Stanin mukaan he eivät osaa käyttäytyä. En tiedä, mitä siellä on tapahtunut, mutta ei minun kauhean vaikea ole sitä kuvitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti