lauantai 25. elokuuta 2012

pe 24.8.2012

Perjantaina menin klo 10 jälkeen jonottamaan itselleni pingviiniä. Sain tyhjän pingviinin, jonka täytin pehmolelun täytteellä ja puin pingviinilleni paidan. Tähän kaikkeen kului yhteensä aikaan kuitenkin noin tunti, josta reilusti suurin osa oli jonottamista, mutta kyllä pingviini on hieno! : )

Iltapäivällä menin YMCA:han, jossa luulin olevan kansainvälinen kahvitunti, muttei ollutkaan. Olin nimittäin viikkoa liian aikasessa. No, tiedän ainakin nyt, mihin pitää mennä ensi viikon perjantaina.

Kävin kyselemässä eri kemian laitoksen professoreilta ja muilta henkilökunnalta mahdollisia tutkimusaiheita ja lueskelin tutkimusjulisteita laitoksen käytävien seiniltä. Siellä oli myös kämppikseni Scottin tutkimusjuliste.

Kemian laitoksella on mielenkiintoisia persoonia: Dr. Sherri Lovelace-Cameron on lyhyt, tumma ja sanoisin alle 30 v. epäorgaanisen kemian dosentti. Hän oli oikein ystävällinen ja iloinen. En ole ikinä nähnyt kenenkään nyökyttävän päätänsä niin nopeasti ja suurella kaarella kuin hän. Luulisi, että sellainen nyökytys pyöryttäisi, mutta hän on kai tottunut : ) Hän on tehnyt tutkimusta metallisorgaanisten runkorakenteiden kanssa, joissa hän on käyttänyt metallina magnesiumia, kuparia ja sinkkiä. Hän pyrkii lisäämään rakenteisiin pikkuhiljaa ulottovuuksia lisää (1-ulotteisesta 2-ulotteiseen, 2-ulotteisesta 3-ulotteiseen). Hänen tutkimuksensa on siis aika lähellä omaa kandidaatintutkimusaihettani.

Dr. Peter Norris orgaanisen kemian professori Liverpoolista. Hänellä oli myös monia mielenkiintoisia tutkimusaiheita mm. isojen heterosyklisten renkaiden synteesi, uusi menetelmä HO-ryhmän korvaamiseksi N3-ryhmällä. Hän on erityisen mieltynyt typpeä sisältäviin molekyyleihin. Kämppikseni kaveri (Justin) kertoi hänen olevan kuulemma aika tiukka tapaus, mutta tiedä häntä.

Yritin tavata myös kolmea muuta kemia laitoksen henkilökuntaa, mutta he eivät olleet paikalla. Em. kaksi henkilöä olivat jo alusta alkaen ne todennäköisimmät vaihtoehdot, joiden kanssa tekisin tutkimustyötä, mutta haluan vielä jutella kolmen tai kahden muun kanssa. Keskiviikkoon mennessä mun pitäisi päättää asia.

Ilta menikin Newman Centerissä lautapelejä pelatessa, telkkaria katsoessa ja jutellessa muiden kanssa. Newman Centerissä järjestetään katollisen opiskelijajärjestön tilaisuuksia, joista perjantainen oli toinen, missä kävin viime sunnuntain messun lisäksi. Kämppikseni Scott on järjestön puheenjohtaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti