torstai 30. elokuuta 2012

ke 29.8.2012

Opiskelua, sormenjälkiä & tutkimusaiheen päättäminen.


Keskiviikkona oli viimeinen päivä päättää, mitä kursseja ottaa, sillä tämän päivän jälkeen kurssimuutokset maksavat. Poistin racquetballin, koska saan jo tarpeeksi opintopisteitä ilman sitäkin, enkä halua ylimäärästä stressiä ja pakkoa siitä kurssista. Toisaalta se olisi ollut mukava ottaa, mutta mä keskityn Zumbaan ja vapaampaan liikuntaan.

Päätin kenen kanssa teen kurssin Chemical Research. Minulla oli alussa viisi eri kemian laitoksen tutkimushenkilöä mielessä ja näistä sain karsittua kahteen. Jäljelle jääneet olivat Dr. Hunter & spektroskopia sekä Dr. Lovelace-Cameron & metallisorgaaniset runkorakenteet. Valinta oli vaikea. Enkä oikein tiedä, miksi valitsin Dr. Hunterin, mutta hänen ja Matthias Zellerin kanssaan joka tapauksessa alan tehdä tutkimusta. Tutkimusaiheeni on: Structural Studies of Organic and Inorganic Molecules by X-Ray Diffraction (Epäorgaanisten ja orgaanisen molekyylien rakenteellinen tutkiminen röntgendiffraktiolla).

Todisteanalyysillä pääsimme ensimmäistä kertaa tekemään jotain itsekin. Otimme toisiltamme sormenjäljet. Laite oli ihan yksinkertainen pieni laatikkomainen laite, jossa oli päällä lasilevy, jonka alla oli valo. Lasilevyn "yläpuolella" samassa tasossa oli kuvat käsistä, joissa olevat valot syttyivät, kun kyseinen sormi piti painaa lasilevylle. Osa sormenjäljistä otettiin pyörittämällä sormea puoli kierrosta lasilevyllä, jotta saatiin laajempi kuva sormen uurteista.Kun sormen jälki oli annettu, laite että oliko jälki riittävän hyvä vai pitääkö ottaa sormenjälki uudestaan. Sormenjälkikone oli siis liitetty tavalliseen tietokoneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti