lauantai 1. joulukuuta 2012

la 24.11.2012

Toinen päivä Chicagossa: Willis-torni, Adler-planetaario, Navy Pier, John Hancock Observatory

Käyttämämme oranssi-linja

Aamupäivästä meidän väkemme (minä, Travis & tytöt poislukien Sun, josta ei ollut taas tietoa) menimme 442 m korkeaan Willis-torniin. Otimme ylhäällä ollessamme paljon kuvia.




Katso, mikä pudotus! Kuvassa on Yu-Chi



Koska halusin mennä Adler-planetaarioon ja muut eivät halunneet, menin sinne yksin. Sinne mennessä näin monenlaisia kauniita näkymiä kaupungista.





Adler planetaario
Planetaarioon ehdin viisi varttia ennen sulkemisaikaa ja halusin nähdä näytöksen, joka kesti kaksi varttia, joten minulle jäi kolme varttia aikaa tutustua näyttelyyn. Se oli mielenkiintoinen. Tutustuin erityisesti meidän aurinkokuntamme planeetoista Saturnukseen, Jupiteriin, Marsiin, Uranukseen ja Neptunukseen. Näytös oli tähtitaivas näytös, jonka kuvan heijastuslaatu oli huonompi kuin Youngstown State Universityn platenaarion vastaava. Kuitenkin selostaja oli selvästi elävämpi ja innokkaampi. Kaiken kaikkiaan olin kuitenkin pettynyt, etten mennyt päänäyttämön Tervetuloa maailmankaikkeuteen -näytökseen, mutta kun kiireellä valitsin sen, mitä henkilö ehdotti, niin sitten kävi näin. No ei tuokaan kauhean huono ollut. :)



Pääsin koskettamaan kiveä Marsista!
Planetaariosta kävelin Michigan järven rantaa pitkin Navy Pierille, jossa kävin vain pyörähtämässä. Navy pier on suomennettuna laivaston laivalaituri, mutta siellä oli kauppoja, museo sekä jonkinlainen illanvietto/tapahtuman järjestyspaikka. Sieltä kävelin ns. shoppailukujalle, jossa tiesin muiden olevan.Soitin heille, jos he olisivat halunneet lähteä kanssani John Hancock observatorioon, mutta ei kukaan ollut kiinnostunut. Menin sinne yksin. Sielt oli tunnelmalliset iltanäkymät alas kaupunkiin. Paikka oli siis käytännössä yhden kerrostalon kerros, jossa sai vapaasti kiertää ympäri.


Näkymä John Hancock observatoriosta

Ostoskeskus shoppailukadulla

Kaiken kaikkiaan kävelin 13-14 km päivän aikana. Seuraavassa kuvassa koko matkani reitti. Sinisellä kuulakärkikynällä merkitty reitti on kulkemani reitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti